Kim en Menottipottie

Naast Los ben ik klassiek zangeres. Of nou ja naast, ook in Los.

Heel veel mensen vragen dan, wil je niet bij de Opera werken. En dan zeg ik vaak: “nee, want bij de opera zing je te gekke rollen, maar doe je vaak niet wat wij met Los doen. En dat vind ik veel te leuk.”

Maar ik werk wel bij de Opera. Bij DE Opera in Amsterdam. Daar geef ik workshops aan kinderen en pubers. Het laatste project wat ik deed was rondom de opera “de jongen die te snel groeide” van Menotti.

Ik ging naar lagere scholen in Amsterdam waar ik dan een workshop gaf aan groep 5/6, waarin we de speelfocussen van Stanislavski behandelden en oa het slotlied van de Opera instudeerden.

Dat was heel leuk. Het is suuuper leuk om op een lagere school binnen te mogen kijken, lekker koffie te mogen drinken, tof te doen op een digibord, per ongeluk op een kleine mensjes wc te zitten (heel ander perspectief van de wereld) en al die kleine kinders onder de indruk te laten zijn als je gaat zingen.

Soms was het ook even minder leuk. Als er een kind in de klas zit dat autoriteitsproblemen heeft, of je de hele workshop bezit bent politieagentje te spelen.

Op dinsdag 14 mei was dan de voorstelling bij de Nationale Opera waar alle leerlingen naar toe gingen. Ik was er ook. Een enorm logistiek gebeuren. 1500 leerlingen en docenten uit Amsterdam. Ze kwamen super braaf in rijtjes uit de bussen gelopen. En toen ze me zagen… geweldig.. Ik was net een pop ster . Héérlijk. Al die kids die bij mij de workshop hadden gevolgd.

“Ooooh daar is juf Kiiiiiiim” “Juf Kiiiiim, weet je nog wie ik beeeeeen”

Ik voelde me zo speciaal. Heerlijk.

En toen al die kids meezongen met het slotlied, durf ik nu toe te geven dat de tranen over m’n wangen liepen. Wat was ik trots. Alle bewegingen die we hadden ingestudeerd en keihard zingen.

Over dat je bent wie je bent. Dat had die Menotti maar goed bedacht.

Nu is het even klaar met de lagere school. Wat een rust. Alleen mijn eigen dametje van anderhalf. Maar… Ik mis die kids al wel een beetje. 😉

Dag lieve snottebellen van groep 5/6. Tot volgende keer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *