De zingende nerd

Hey leuke website bezoeker! Welkom op onze nieuwe site en bij de eerste blog / nieuwsbericht. Want of we dit blogs of nieuws gaan noemen, dat weten we nog niet. Dit is denk ik een blog… want het zijn veel te veel woorden voor de nieuwswaarde die het bevat…

Ik ben trots! Ik ben 3 weken geleden begonnen met deze website. (Op het moment van dit schrijven is het 5 mei 2019) 3 weken daarvoor deed ik een korte wordpress cursus (bij swipe media) en heb even kunnen oefenen met mijn eigen website (www.femkevernij.nl).

Met een online handleiding kwam ik er niet uit… het zag er zo anders uit! Wat bleek, je moest blijkbaar wordpress.org hebben en niet .com. Alle info van de cursus duizelde en ik dacht “dit gaat me nooit lukken!!” Maar thuis ging het als een speer. Ik vind dit heerlijk om te doen, ik ben soms zo’n nerd! Een carrière in de ICT was in een gewoon leven wellicht wat voor mij geweest… en dan met theater als hobby. Maar ik doe het andersom een carrière in het theater met als hobby ICT… de zingende nerd.

Voor mijn eigen site hoefde ik niet zo veel bijzonders, maar voor LOS… dat is toch belangrijker. Dat moet spetteren, knallen, origineel, duidelijk, vrolijk, en vol met allemaal dingen zoals webshop, media, muziek etc. En waar begin je dan… op papier. Tekenen!! Ook dat vind ik leuk. Het werd dit:

Leuk bedacht… lelijk!! Zag er echt niet uit online! Wat dan??? Werken vanuit een logo zegt de cursus… maar we hebben geen Logo! KORTSLUITING?

En toen ben ik maar wat gaan doen. (Voor alle wp-nerds ik werk met Astra en Elementor). Alles wat ik kon vinden ben ik gaan uitproberen. Wat is dat? Wat is dat? Fotopagina… alle fotopagina opties heb ik wel even op de pagina gehad. Maar als ik dan verzandde in te lang ergens op doodstaarde kwam daar altijd mijn redding: mijn 4 maanden oude zoontje! Waar ik vroeger 10 uur aan een taakje aan 1 stuk bezig was gaat dat nu in sessies van 15-45 minuten. Er gaat een wereld voor me open… “bezinning”. Tussendoor steeds even tijd om geniale ideeën te krijgen. En nu is het bijna af!

Nouja af… als ik al die blogs & Facebook pagina’s mag geloven is een website actueel houden ook handen vol werk. En dat is dan net weer iets wat me minder ligt. Iets wat ik al kan vind ik saai. Maar gelukkig heb ik 3 zeer aantrekkelijke en intelligente collegae die mij hiermee wellicht kunnen helpen. ? (En de heren van Swipe Media)

Ben je nou een nog grotere nerd en zie je verbeterpunten in de site, ik hoor ze graag!

Dat was het dan, mijn eerste blog.

Liefs Femke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

4 reacties op “De zingende nerd”

 1. Yoeh!🎉 De eerste reactie kan ik plaatsen!
  Mooie website! Ademt echt de sfeer van “De meiden van LOS “ uit.
  Een tip, de naam van de Facebook pagina zou ik aanpassen aan jullie nieuwe naam.
  Veel succes met jullie nieuwe voorstelling!
  Groeten Sandra

  1. Femke Vernij

   Dank je wel Sandra! Bedankt voor je compliment! De Facebook pagina aanpassing was inderdaad iets dat is blijven liggen, ik heb de verandering nu aangevraagd.
   Tot ziens bij Lusten en Lasten!

 2. Jaaaa nu kan het! Een reactie plaatsen. Ik vind de site sprekend en de foto’s prachtig. 1 tip (naast die via de mail omdat er nog geen reacties geplaatst konden worden) check even de lettergroottes van de kopjes op de startpagina. Die van de blog is namelijk opvallend groter dan de rest. Ik zou alle kopjes gelijk houden zodat de pagina ook rust uit straalt.

 3. Beste Femke,
  Ik herken het helemaal. Sinds vorig jaar ben ik gestart met een eigen website (www.spelletjekopen.nl). Veel werk maar een goede nieuwe ervaring. Wij hebben enorm van jullie genoten tijdens het optreden in Valkenswaard. Vooral van de liedjes. Echt fantastisch. Misschien zou je die als geluidsopname kunnen weergeven op de website. Gewoon om alle fans vast op te warmen voor de nieuwe show.
  Groeten Arjan

  PS. Wij hopen wel dat jullie in het nieuwe seizoen afreizen naar het zonnige Zuiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *