juni 2018: • Los van LOS: Dookje • LOS van Los: Kim • De allerlaatste VAST • Privacy • Prijsvraag


Los van LOS: Dookje

Dookje begint haar "vrije" jaar al in juli met de voorstelling Under Construction van Theaterkoor Houten, waarvoor ze zowel het script als de regie voor haar rekening nam. 

Daarnaast gaat ze in augustus terug naar haar roots: Alle LOSjes studeerden aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, en Dookje werkt daar nu ook. Maar dan op de dansacademie. Huh? Dookje danst toch bijna nooit? Ze zit vaak achter de piano... En zo ook op de dansacademie: als balletpianiste! 

Daarnaast werkt Dookje als trainings-actrice voor Traintool en is ze dirigente van een paar leuke koren: Leidsche Rijn Koor, Popkoor Oosterbeek en Pop-Up koor Nijmegen. In Oosterbeek en Nijmegen kun je ook zangles en pianoles krijgen van Dookje. 

LOS van Los: Kim

In het sabattical jaar gaat Kim terug naar haar grote liefde, de klassieke muziek. Ze gaat werken bij De Nederlandse Opera en Ballet in Amsterdam.

Daar gaat Kim werken bij de afdeling educatie. Ze gaat zingend rondleidingen geven en kinderen workshops geven. Daarbij mag ze ook in een prachtige jurk rondlopen, en heeft ze een sleutelbos met toegang tot alle deurtjes van het enorme gebouw. Weet je hoeveel spitzen een danser gebruikt in een balletvoorstelling? En wat het Lares systeem is in de zaal? En waarom het gebouw Nationale Opera en Ballet ook wel Stopera genoemd wordt terwijl niemand dat eigenlijk leuk vindt? Kim weet het allemaal. 

Daarnaast heeft Kim een koor in Ewijk en doet ze projectkoren in Elst. 

De allerlaatste VAST

Oh neeee! Op 9 juni 2018 valt het doek definitief voor VAST. We hebben deze voorstelling twee jaar door heel Nederland gespeeld, en we eindigen deze tournee op het mooie TEXEL! Dat vinden we natuurlijk heel erg bijzonder. Afgelopen week stonden we al op Texel op het leukste huiskamerfestival van de wereld: Broadway, en op 9 juni mogen we er weer heen. Voor het zover is staan we nog in mei met VAST in Groningen (25 mei), Holthees (26 mei), Veenendaal (29 mei) en Uden (31 mei). 

Uiteraard zijn we ook nog te vinden op Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem in augustus. 

Privacy

Ook LOS houdt zich aan de wet. Niet altijd aan de wetten van de ethiek, maar wel aan de Nederlandse wet. We rijden zelfs niet te hard (Dookje wel een keer, toen we in Heerlen stonden en haar man toen belde dat de hond kwijt was in het bos, en ze nog een soort opgefokte race-auto in haar bezit had....niet doorvertellen!). 

Maar nu gaat de nieuwe privacy-wetgeving van kracht. We gaan ons email-systeem nog updaten, dus we zijn ermee bezig, maar voor die tijd kunnen je wel melden dat we veel waarde hechten aan de privacy, en dus vatten we graag de belangrijkste feiten rondom de nieuwe AVG voor je samen:

  • Wij zijn volledig transparant over welke gegevens we van je gebruiken.
  • Je hebt het recht te weten hoe we jouw data gebruiken.
  • Je hebt het recht op vergetelheid (het volledig wissen van jouw persoonlijke data).
  • Wij delen jouw gegevens nooit met derden voor commerciële doeleinden.
  • Jouw persoonlijke gegevens zijn bij LOS goed beschermd.

Wij kunnen melden dat we uitsluitend e-mail adressen hebben, deze niet met derden delen en dat ze beveiligd staan. Je kan je ieder moment uitschrijven via een reply en zodra je je uitschrijft verdwijnt je e-mail adres volledig uit ons nieuwsbrief systeem. 

Kleine noot: je ontvangt ook wel eens een persoonlijke mail als we bij je in de buurt staan. Dit is een ander systeem. Wil je ook dit niet meer ontvangen? Je kunt dan gewoon onze e-mail beantwoorden en dan halen wij je ook uit die mailing en volledig uit dat systeem.

Prijsvraag

In de vorige nieuwsbrief konden onze lezers en fans als klapper van het seizoen een klein liedje op maat van LOS winnen. Wat kregen we veel inzendingen! Van een lied over een cactus, tot een lied over zwerfvuil, chronische moeheid en mooi vrijwilligerswerk. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het idee van Ellen Hermans: een liedje over de rol van alle oppas-opa's en oma's in deze maatschappij. Dank aan iedereen voor het inzenden, en het lied voor Ellen komt naar haar toe.

Dit was voorlopig de laatste prijsvraag van dit seizoen. Maar we komen terug! Met nieuwe rondes, nieuwe kansen. Voor die tijd kun je ons blijven volgen op Instagram, Facebook, Twitter, en YouTube

Wij zijn de Meiden van LOS

DOEI!